Over paradijsvogels en slaapwandelen

Het leuke van wetenschap is dat vrijwel élk onderwerp aan bod komt. Onderzoekers zetten immense studies op naar de vreemdste verschijnselen, met soms geen enkel ander doel dan een klein beetje wijzer te worden over de drinktechnieken van een hond. Heerlijk, dat gevoel dat je móet uitzoeken hoe iets in elkaar steekt, om te ontdekken dat het antwoord alleen maar meer vragen oproept.

Sommige studies leveren wel degelijk nuttige informatie op; andere resultaten zijn simpelweg interessant en leuk. Ik beleef er in elk geval steeds weer plezier aan om over de kleine en grote wonderen in de wereld te lezen en schrijven. Hier een paar recente artikelen die ik voor het platform ScienceDump schreef:

  • Lees hier over de bijzondere rups die elke Arctische winter volledig bevriest – maar dan ook écht- om in de lente weer fris en fruitig onder een steen vandaan te kruipen.
  • Dit is wat klagen met je gezondheid doet!
  • Sommige vogels halen alles uit de kast om een vrouwtje te versieren. Kijk hier naar een filmfragment over paradijsvogels waar je mond van open valt!
  • Wist je dat slaapwandelaars meestal niet eens pijn voelen wanneer ze een bot breken?
  • Soms zou je wensen dat honden eens netjes leerden drinken uit hun waterbak. Wacht maar tot je ziet welke verbluffende drinktechniek gepaard gaat met al die plenzen water náást de bak.
Credit: Carli Davidson
Credit: Carli Davidson

Eén gedachte over “Over paradijsvogels en slaapwandelen


  1. Erg leuk om de verschillende dingen te lezen en te zien. Je blijft je verwonderen. Dank je wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.