Nominatie Hotze de Roosprijs

En dan krijg je ineens een telefoontje van je uitgeverij, waar je oren van gaan klapperen…:

“Je boek is genomineerd voor de Hotze de Roosprijs!”

Adem in, adem uit. 

Het is al niet te beschrijven hoe bijzonder het voelt als jouw verhaal door een uitgeverij wordt uitgekozen om uit te geven: er kijken allemaal briljante redacteurs mee; je hebt heerlijke gesprekken in kantoren vol kinderboeken; je verhaal heeft ineens een prachtige harde kaft en een heuse flaptekst; en voor je het weet ligt het in de winkels, krijg je goede recensies, en – oh ja- ook nog maar even een nominatie voor een debutantenprijs. 

Adem in, adem uit. 

De Hotze de Roosprijs is vernoemd naar de auteur van de jeugdboekenserie De Kameleon- wie kent ze niet, de schippers Sietse en Hielke. De prijs van de Zaanse Kinderjury bestaat sinds 2001, maar sinds 2006 is deze speciaal voor debutanten. Onder de eerdere winnaars vind je namen van kinderboekenschrijvers die sindsdien heel wat moois gecreëerd hebben: Janneke Schotveld, Jozua Douglas, Manon Sikkel. En dat geldt vast ook voor veel van de eerdere genomineerden! Want of ik win of niet, schrijven blijf ik nog hééééél lang doen. En hopelijk gaan nog héééél veel kinderen mijn boeken lezen. 

Dat is alvast een geweldige leuke kant van deze nominatie. Kinderen van 16 Zaanse basisscholen gaan van februari tot mei 2019 zoveel mogelijk van de genomineerde boeken lezen. Hopelijk kiezen ze vaak voor “Over de grens”. En wieweet vinden ze die dan zo leuk, dat ze er op stemmen, als favoriet. Spannend hoor. Ik zal nog even moeten wachten, tot ik eind mei hoor wie de drie finalisten zijn…

Adem in, adem uit.

https://www.zaansekinderjury.nl/ 

2 gedachten over “Nominatie Hotze de Roosprijs


  1. Dat waren de laatste maanden idd heel wat momenten van adem in…adem uit! Heerlijk voor je, deze nominatie. En heerlijk dat nu weer zoveel kinderen je prachtige verhaal “kritisch” gaan lezen. Misschien nog wel meer van te leren als van de volwassen “deskundigen”. Heel veel toi toi toi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.