Boekbespreking

Wil jij je boekbespreking over Luuk en Pepper houden? Hier vind je wat informatie over Irène en “Over de grens”!

Wist je dit al?

Wist je dat … Irène het liefst buiten schrijft? Op de hei, of in de tuin tussen de vogels. Ze schrijft haar verhalen eerst in klad op een schrijfblok, en pakt dan pas de computer erbij.

Wist je dat … wat Luuk en Tess meemaken een “internationale kinderontvoering” heet? Dat betekent dat een kind door zijn eigen vader of moeder mee is genomen naar een ander land, zonder dat de achterblijvende ouder daar toestemming voor heeft gegeven? Gek hè, dat je eigen vader of moeder jou kan “ontvoeren”…

Wist je dat … zo’n ontvoering vaak komt doordat de ouders ruzie hebben, en de vader of moeder heimwee krijgt naar zijn of haar geboorteland?  

Wist je dat … Irène een hond heeft die er (bijna) precies zo uit ziet als Pepper? Ze heet Philou en doet ook gráág de “High Five” of “Schaam je”. Voor een koekje, natuurlijk.

Wist je dat … de border collie (dat is Pepper) het slimste hondenras is? Ze kunnen dus écht heel goed trucjes leren (maar ook schapen bij elkaar drijven en heel snel rennen, klimmen en springen).

Wist je dat … een “perrera” echt bestaat? Zo proberen sommige landen iets te doen aan de grote hoeveelheid zwerfhonden. In Nederland hebben honden het in een asiel gelukkig niet zo slecht als in een “perrera”, maar ze zijn natuurlijk veel gelukkiger bij een baasje dat van ze houdt. Dus denk goed na voor je een hond neemt: kunnen jullie er wel zijn hele leven lang voor zorgen en mee wandelen? Is niemand er allergisch voor? Zijn jullie wel genoeg thuis? Want je doet een hond veel verdriet door hem naar een asiel te brengen…

Wist je dat … Irène nog héél veel verhalen in haar hoofd heeft zitten? Over kinderen, dieren en spannende avonturen. Dus ze zit nog zo vaak mogelijk met haar schrijfblok (en hond) op de hei…

Over de auteur

  • Irène Storm werd geboren in 1984 en groeide op in Huizen (Noord- Holland) met haar ouders, broer en altijd ook een hond.
  • Lezen en dieren waren haar grootste hobby’s! Irène was toen al gek op verhalen en las er het liefst zoveel mogelijk, of ze bedacht er zelf één. Schrijver worden leek haar wel wat. Of dierenarts. Maar het liefste wilde ze een eigen dierenasiel, zodat ze eenzame honden en angstige poezen weer gelukkig kon maken met haar aandacht en verzorging.
  • Het liep anders. Ze studeerde in 2009 af als Kinderpsycholoog aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, want toen ze zelf wat ouder werd vond ze kinderen ook geweldig. Maar ze miste het schrijven en verhalen vertellen. Nu schrijft ze boeken vóór kinderen, óver dieren, en mag ze helemaal zelf bedenken hoe dat verhaal afloopt!

Hieronder vind je een Woordzoeker van “Over de grens”. Voor jezelf, of om uit te delen in de klas!

Woordzoeker Over de grens