Kinderboek ‘Over de Grens’

TROTS! Mijn eerste kinderboek is uit!

Kinderboek, kinderontvoering

“Over de grens” is geschreven in opdracht van en in samenwerking met het centrum IKO, en gaat over het complexe onderwerp Internationale Kinderontvoering.

Het leven van Luuk staat op z’n kop als hij na een vakantie in Nederland ineens niet meer teruggaat naar Spanje. Eerst lijkt de vakantie gewoon nog een beetje langer te duren, maar dan vraagt Luuk zich af of zijn moeder nog wel terug wil! Hij mist zijn vader, zijn hond Pepper en zijn leven in Spanje steeds meer. Terwijl zijn ouders druk zijn met ruziemaken, loopt Pepper gevaar in Spanje… Tijd voor een groot avontuur!

Het verhaal neemt je mee in de wereld van het kind: wat maakt een kind door als het plotseling in een ander land komt te wonen en één van beide ouders niet of nauwelijks meer ziet? Het verhaal heeft een duidelijke tweede laag, zodat het ook voor ouders en professionals inzicht geeft in de emoties en ervaringen van een kind tijdens een internationale kinderontvoering.

Maar in de eerste plaats is “Over de grens” een leuk, spannend avonturenverhaal voor alle kinderen van 8-12 jaar (voorleesboek voor kinderen van 8-9 jaar, zelf lezen vanaf 10 jaar). Tenminste, dat is de bedoeling! Graag jullie reacties 🙂

Hieronder vind je twee fragmenten uit het boek, met heerlijke illustraties van Helen van Vliet! Dank aan het centrum IKO en mijn fantastische redactrice Margreet Schouwenaar.

“Pannenkoekenscène”: met de band tussen papa en de kinderen is niets mis!

Kinderboek, kinderontvoering

“Mama heeft nieuws”: een internationale kinderontvoering kan zomaar gebeuren…

Kinderboek, kinderontvoering

Nieuwsgierig? Het boek is te bestellen via de website van Centrum IKO…!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.