Nog een maandje, en dan…

Nog een maandje…. dan ligt mijn kinderboek Over de grens écht in de winkel!

Ik schreef het twee jaar geleden voor het tienjarige bestaan van het Centrum Internationale Kinderontvoering (Centrum IKO). En ik ben beretrots dat uitgeverij Clavis nu de stap naar boekenwinkels, bibliotheken en voorlezen in de klas mogelijk maakt! 

Omdat ik zo graag schrijf. Omdat ik mijn verhalen graag met kinderen deel. Maar ook omdat het onderwerp Internationale Kinderontvoering (“Vechtscheiding +”) ermee onder de aandacht wordt gebracht. Internationale kinderontvoering gebeurt helaas bijna dagelijks. En niet alleen naar het Midden-Oosten: de meeste ontvoeringen zijn naar onze buurlanden, vanwege een relatieconflict en heimwee! Dat kan dus zomaar een vriendje uit de klas overkomen. 

Zo’n onverwachte verhuizing naar een ander land, waarbij je niet alleen één van je ouders maar ook al je vriendjes en soms huisdieren achter moet laten… Ouders die ruziemaken, veel onzekerheid, veel spanning… Een internationale kinderontvoering heeft ongelofelijk veel invloed op het welzijn van een kind. 

Met Over de grens geef ik inzicht in de wereld van een kind dat zoiets meemaakt. En probeer ik ouders, álle ouders, de boodschap mee te geven om in het belang van hun kind of kinderen te blijven denken. Het is helaas zo gemakkelijk om je daarin te vergissen…

Daarnaast is Over de grens natuurlijk ook gewoon een leuk, spannend avonturenverhaal voor kinderen vanaf 10 jaar. Over Luuk, die niet alleen ineens in een ander land woont, maar ook nog zorgen heeft om zijn hond Pepper die gevaar loopt. Meer dan duizend kilometer verderop, in Spanje. Te midden van de chaos weet Luuk maar één ding zeker… hij moet en zal Pepper redden! 

Nieuwsgierig? Vanaf 3 oktober 2018 ligt Over de grens in de winkel!

Kinderboek over de grens

Eén gedachte over “Nog een maandje, en dan…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.